Bedrijven

Voor bedrijven / organisaties

Boudewijn

 

 

Systemisch werken in bedrijven

Met een systemische blik naar bedrijven en organisaties kijken, is betrekkelijk nieuw. Het staat ook wel bekend als systemisch interveniëren of werken met systeemdynamieken. Gelukkig zijn er steeds meer managers, adviseurs, consultants en coaches die het voordeel van de snelheid en diepgang van deze methode onderkennen. Snelheid omdat er geen diepgaand onderzoek of lijvig rapport nodig is. Diepgang doordat een organisatieopstelling op een diepere laag kijkt naar de oorzaak van de problematiek zodat daaraan gewerkt kan worden. Fenomenologie is de basis van waaruit we werken: waarnemen – inzicht – denken.

Dit zijn de mogelijkheden:

Teamcoaching
Een krachtige methode om te werken met en in jouw team. Wat speelt er? Hoe wordt er gecommuniceerd? Hebben we een gezamenlijk doel? Wat is de rol van de teamleider? Hoe zijn we opgehangen in de organisatie? Welke ordening is van belang? Allemaal aspecten die spelen bij het functioneren van een team. Natuurlijk kunnen we ook met de afzonderlijke teamleden individueel in gesprek, in de vorm van zakelijke coaching. Of beide.

Organisatieopstellingen
Met één of meerdere (in company) organisatieopstelling(en) wordt de systeemdynamiek snel duidelijk. Opstellingen zijn uiterst effectief voor problematiek met een ‘chronisch karakter’: er is al veel aan gedaan maar het lukt maar steeds niet. Ook kunnen ze helpen bij veranderingen, analyse en besluitvorming. Dit kan zowel met collega’s als met representanten uit mijn netwerk.

Organisatieadvies
Organisatieadviestrajecten kennen veel keuze- en beslismomenten. Soms goed te beredeneren, soms op ‘onderbuikgevoel’. Op een systemische manier kijken naar een verandering of hoe een beoogde maatregel uitpakt, is verhelderend, duidelijk en snel. Ook een systemische analyse van een organisatie(onderdeel) kan snel veel duidelijk maken.

Kortom: de mogelijkheden zijn onbeperkt. Waar het om gaat, is dat we de beste oplossing kiezen voor uw vraag. Het systemisch werk biedt veel mogelijkheden en leent zich uitstekend voor het ontwikkelen van nieuwe vormen.

Maatwerk
Wij maken graag een (in company) opstelling, systemische analyse of begeleidingstraject op maat in overleg met u. Ook hebt u de keuze voor open inschrijving (samen met andere bedrijven) intern, of alleen met en voor uw eigen vragen.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of bel 050 – 85 11 742.

Organisatieopstellingen | TeamcoachingOrganisatieadvies