Contact

Organisatieopstellingen zonder familieopstellingen?

Organisatieopstellingen zonder familieopstellingen?
In de organisatieopstelling stond ze uiteindelijk tegenover een representant van haar leidinggevende. Het was haar derde leidinggevende in drie jaar tijd. Weer zo’n bijna vijftiger met veel ervaring. Maar zij was toch veel beter opgeleid? De begeleider deed proceswerk en liet haar leidinggevende zeggen: “ik ben jouw leidinggevende, jij bent mijn medewerker”.  “Mag ik daar nog iets aan toevoegen” vroeg de man?. “Er klopt nog iets niet”. De begeleider gaf toestemming en de man zei: “En ik ben niet je vader!”. 

Gunthard Weber
Omstreeks 1990 kwam Gunthard Weber met zijn variant op familieopstellingen, toegepast in bedrijven: organisatieopstellingen. De werkwijze en uitgangspunten zijn precies gelijk. Er is één groot verschil: je plek. Die ligt namelijk niet vast. Je werkt vrijwillig bij een bedrijf, kunt er ook weer weggaan of intern verplaatsen.

Oplossingsgericht
Opstellingen zijn oplossingsgericht. Er is een vraag, een probleem en daarvoor wordt een oplossing (of inzicht) gezocht. Tijdens een organisatieopstelling blijkt regelmatig dat de eigenlijke vraag persoonlijk is, dat er een relatie met de familie is, met het gezin van herkomst. Daar gaat de organisatieopstelling over in de familieopstelling. Maar kan dat zomaar?

Welk contract heb je?
Ons inziens niet zomaar. Als begeleider maak je vooraf een contract met je cliënt. De cliënt bepaalt hoe ver hij gaat. En dat spreek je van te voren af. Wat als het persoonlijk wordt? Stoppen we dan of gaan we verder? Tijdens de opstelling hou je voortdurend contact met je cliënt. Hij/zij heeft altijd de mogelijkheid te stoppen. Wat er ook gebeurt. Het is zijn/haar opstelling. Dat kan soms betekenen dat er geen oplossing of inzicht komt. Dat is dan zo.

De overstap
Bij de afspraak door te gaan op het persoonlijke stuk kom je dus van een organisatieopstelling zomaar terecht in een familieopstelling. En daarom is het zo belangrijk dat je dat ook beheerst. Dat je die taal praat, dat stuk ook zelf hebt ervaren, die theorie kent. Het is essentieel om goed organisatieopstellingen te kunnen doen. Anders moet je altijd afbreken op het moment dat er sprake is van een overgang. Je kunt niet verder en kunt met cliënten ook alleen maar een zakelijk contract afsluiten.

Zonder familieopstellingen geen organisatieopstellingen!
Dat is de reden waarom je onze opleiding organisatieopstellingen alleen kunt volgen als je minimaal een basisopleiding systemisch werken (familieopstellingen) hebt gevolgd. Echt een meerdaagse opleiding, geen workshop. Je wordt er een betere opsteller door. Het is volledig in lijn met het leven: je wordt geboren in een gezin en gaat werken in een bedrijf. Met alles wat je meeneemt uit het gezin. Organisatieopstellingen borduren daar vaak op voort.

“Herken je dat”, vroeg de begeleider? Maar dat was eigenlijk een overbodige vraag omdat de tranen haar inmiddels over de wangen rolden. De begeleider vroeg één van de toeschouwers op ruime afstand van de representant van de leidinggevende te gaan staan zodat ze een kwartslag moest draaien om hem aan te kijken. “Kijk eens naar hem”. Ze draaide zich naar hem toe. “Ik ben je vader en jij bent mijn dochter” liet de begeleider hem zeggen. Daarna draaide ze zich weer naar haar leidinggevende. “En ik ben je leidinggevende, jij bent mijn medewerker”. 

Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt.

Systemisch werken | Familieopstellingen | Organisatieopstellingen

Reacties

  1. Goed stuk en zo waar!

Laat wat van je horen

*