familieopstellingen-001-2.jpg

Basisopleiding familieopstellingen

Wat houdt de basisopleiding familieopstellingen in?

Bijna iedereen groeit op in een gezin. In het begin meestal met een vader en een moeder.  Met of zonder broertjes of zusjes.  Dit noemen wij het gezin van herkomst. Het grotere geheel is de familie waar je uit voorkomt: het systeem van herkomst. Hier beginnen vanaf je geboorte jouw patronen zich te vormen.

Je hebt een plek en krijgt of neemt misschien een andere rol in het gezin. Die rol is op dat moment op jouw lijf geschreven: je hebt je aangepast aan voor jou precies de juiste plek in het gezin.

Maar dan ga je ontwikkelen, je wordt ouder, groeit op en uiteindelijk verlaat je het gezin. Toch zit jij nog steeds in die rol, omdat je dat al jaren zo doet en eigenlijk niet beter weet. In je werk, met collega’s of leidinggevende. Of in een relatie met een partner.

Alleen: je hebt nu een heel andere rol. Dit systeem zit totaal anders in elkaar dan dat van jouw gezin. Er kan dus heel anders op je gereageerd worden, misschien voel je dat wel eens, of zit je soms niet lekker in je vel bij deze mensen. Beetje vreemde eend in de bijt of zoiets. Niet gek natuurlijk, jij hoeft jouw oude vertrouwde rol helemaal niet meer te spelen, die past waarschijnlijk helemaal niet in deze situatie. Je kunt je ervan losmaken. Hij heeft jou ooit gediend, het was ooit nodig die te vervullen, maar gaat nu tegen je werken omdat de omgeving waarin je je nu bevindt, van een totaal andere orde is.  Kost je ook te veel moeite.

Je bent je er dus wel bewust van dat iets jou belemmert, misschien tegenhoudt om te groeien of super gelukkig te mogen zijn. Misschien is er soms een wat onveilig gevoel en ben je onbewust op zoek wat dat is.

Opleiding

In de basisopleiding familieopstellingen gaan we samen met jou uitzoeken welke plek jij in je gezin had en waarom dat zo was. Waarom dat nodig was of gewoon zo is gegaan. Belangrijke inzichten. Wij werken met jouw onderstroom, met jouw onbewuste. Deze laten we door middel van opstellingen naar boven komen om jou bewust te maken van waar je stond, waar je nu staat en waar je heen gaat.

Je zult heel wat aha-erlebnissen en inzichten de revue laten passeren. Er zal opluchting zijn, meer lucht, licht en misschien kun je weer vrijuit ademen of valt er een enorme last van je schouders. Er zal afscheid genomen moeten worden van deze last om verder te kunnen met je leven. Alles om jouw leven te leiden zoals jij wilt en niet zoals je het altijd hebt gedaan, in die rol die jou allang niet meer past.

Wat ga je leren?

In de basisopleiding familieopstellingen leer je wat familieopstellingen zijn en wat systemisch werken is. Je gaat leren kijken naar situaties vanuit dit systemische perspectief.

Centraal hierbij staan de theorie van de familieopstellingen en jij samen met de praktijk van jouw eigen systeem van herkomst. Korte stukken theorie wisselen zich af met veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Daarbij werken we met modules. (Korte stukjes theorie die vaak met behulp van een ritueel of interventie kunnen worden ingezet bij opstellingen.)

Voorbeelden van modules zijn: volgorde (jouw plek in de kinderrij), afbakening (ten opzichte van je ouders) en teruggave (van iets dat je draagt, op je hebt genomen en dat eigenlijk bij een ouder hoort).  In totaal zullen we met behulp van zeven modules jouw plek in je systeem van herkomst onderzoeken.

De basisopleiding familieopstellingen is het fundament voor de vervolgopleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen, omdat je hierin de theorie en de systemische ontwikkeling van jezelf, door en door leert kennen: de basis van systemisch werken en alle opstellingen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die meer wil weten van deze ogenschijnlijk simpele methode, maar die ongelooflijk oplossingsgericht is. Je maakt kennis met de diepgang en de krachtige uitwerking die deze methode je zal brengen door het zelf te ervaren. Dus voor jezelf is het een enorme verrijking en ingang om verder te komen in je ontwikkeling. En beroepsmatig is het een enorme meerwaarde om te gebruiken voor je klant of in je bedrijf.

De opleiding is zowel voor particulieren als voor professionals, zoals coaches, trainers, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, therapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, HRM adviseurs, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijf)maatschappelijk werkers, NLP-ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, wel de bereidheid om naar het eigen systeem van herkomst te kijken.

Velen gingen je al voor en waren enthousiast. Kijk bij de reviews.

‘Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt’.

Kijk bij praktische informatie voor data | kosten | locatie.

Familieopstellingen | Organisatieopstellingen