Opleiding systemisch werken

Basisopleiding familieopstellingen (systemisch werken) Lemmer

In de basisopleiding familieopstellingen leer en ervaar je wat familieopstellingen zijn. Je leert wat systemisch werken is en kijken naar situaties vanuit systemisch perspectief.

Systemisch werken gaat ervan uit dat het hele leven zich afspeelt in systemen. Het systeem van herkomst,  je gezin / familie en het huidige systeem waarin je leeft en werkt. In deze opleiding staan de theorie van de familieopstellingen en jij met de praktijk van jouw systeem van herkomst centraal. We werken met korte stukken theorie en doen  veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Deze worden door ons begeleid. De eerstvolgende opleiding start op 12 januari 2018. Tot 1 december krijg je 10% vroegboekkorting. Je kunt je hier aanmelden of  eerst bij de praktische informatie (data, kosten, locatie) kijken.

Deze basisopleiding familieopstellingen is dé basis voor de vervolg opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Je moet eerst dit stuk systemische ontwikkeling hebben gedaan om met opstellingen te kunnen werken.  Je kunt dit werk alleen van buiten doen als je eerst de weg naar binnen bent gegaan.  

Voor wie?
De basisopleiding familieopstellingen is voor iedereen die geïnteresseerd is in deze prachtige, oplossingsgerichte methode. En haar kracht, haar diepgang en haar eenvoud wil leren kennen.

De opleiding is zowel voor particulieren als voor professionals, zoals bijvoorbeeld coaches, trainers, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, vaktherapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, HRM adviseurs, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, NLP’ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk, wel de bereidheid om naar het eigen systeem van herkomst te kijken.

Kijk bij praktische informatie voor kosten | locatie | data.

Inhoud basisopleiding familieopstellingen.
Centraal in deze basisopleiding staan de modules: volgorde, afbakening, teruggave, eer geven, 1e liefde, lot en leven.

Systematisch kijk je bijvoorbeeld naar en sta je in je systeem van herkomst, op jouw plek. Tussen je eventuele broers / zussen en tegenover je ouders. Hierbij maken  we gebruik van modules. Modules zijn vastomlijnde ‘werkprincipes’ en afgebakende onderdelen van een opstelling.

Algemene onderwerpen zijn: systemisch waarnemen, verschillende soorten gevoelens en gewetens, werken vanuit het lege midden, het openingsinterview, je genogram.

We besteden ook een dagdeel aandacht aan  organisatieopstellingen.

De meeste opstellingen worden door ons (twee trainers) begeleid en we werken niet met intervisiegroepen.

Het is een intensieve opleiding en daarom  zijn de groepen niet groter dan twaalf deelnemers. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Duur van de basisopleiding familieopstellingen
Deze opleiding duurt 8 dagen en is verdeeld in drie blokken.

‘Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt’.

basisopleiding familieopstellingen

 

De opleidingslocatie is hotel Iselmar in Lemmer.

 

Klik hier om je aan te melden.

Wil je kennismaken met ons of ons een keer zien ‘werken’? Dat kan op de maandelijkse open avond familieopstellingen, elke eerste woensdag van de maand in Groningen en om de twee maanden (vanaf september) op de derde woensdag van de maand in Lemmer. Welkom.

Kijk bij praktische informatie voor data | kosten | locatie.

Familieopstellingen | Organisatieopstellingen